snel uw woning zoeken

Koophuizen in Spanje

Het aanbod koophuizen in Spanje is zeer divers. Wij bieden appartementen, duplexwoningen, bungalows en vrijstaande villa’s. Maar laten we eerst wat spraakverwarring wegnemen!

Bij een aantal van onze projecten gaat het om geschakelde bouw. In dit soort woningbouw zie je vaak dat bungalows en duplexhuizen speels worden afgewisseld. Wanneer de huizenrij niet hoger is dan twee woningen boven elkaar en de woning is gesitueerd op een van die twee etages, spreekt men niet van koophuizen in Spanje, maar van bungalow. Beslaat de woning twee etages? Dus met een onder en een bovenverdieping, dan praten we over een duplexwoning. Direct aan zee zien we veel koophuizen in Spanje als geschakelde bouw met duplexen bungalows. Vaak hoort een Vereniging van Eigenaren tot de organisatiestructuur van dergelijk project. Alle huizenbezitters maken samen een pot, waaruit het onderhoud bekostigd wordt. In periodieke vergaderingen besluiten de leden gezamenlijk hoe de pot besteed moet worden. Voordeel is dat u geen omkijken heeft naar bijvoorbeeld het zwembad, de plantsoenen en straatjes in uw wijk! Ideaal voor wie Spanje bezoekt om te genieten, in plaats van te werken!

Appartementen zijn alle woningen die deel uitmaken van een gebouw dat hoger is dan 2 lagen woonoppervlakte. Een veel voorkomende manier van bouwen direct aan zee. Compact en net als de geschakelde bouw wordt de directe omgeving onderhouden door de VVE. De bijdrage aan uw VVE ligt zo tussen de €300 en €500 per jaar. De hoogte van dit bedrag is afhankelijk van het aantal huizen dat het project telt, de grootte van het zwembad, de hoeveelheid groenzones, infrastructuur enz.

Vrijstaande villa’s worden toch wel gezien als het summum van het goede Spaanse leven. Veelal kiest u eerst het grondstuk en vervolgens het ontwerp van uw persoonlijk woning. Er is meer om over na te denken. Er moet een planning komen voor huis en tuin. Dat laat meer ruimte voor persoonlijke wensen. Het geweldige eindresultaat is altijd een combinatie van uw ideeën en de expertise van onze architecten.

Kortom de term koophuizen in Spanje houdt meer in dan alleen het woord koophuizen zegt.

 Meest bezocht